torsdag 29 april 2010

Att inspireras av sig själv


Ibland kör man helt enkelt fast. Jag ritar om och ritar om och mitt sudd blir bara mindre och mindre. Till slut tar jag fram mina gamla barnteckningar. Tänk så lätt det gick då! Jag tar nya tag och försöker återvinna mig själv.

onsdag 28 april 2010

Mera vårtecken


Det har blivit varmare. Innerfodret i jackan är bortknäppt och jag har redan sett flera humlor. Men det är ändå rätt kyligt på morgnarna. Det är så bra att det går lite långsamt.

måndag 26 april 2010

Min baksida


Jag tycker det är kul att baka. Det blir vad som faller mig in.
Igår blev det grahamsbullar. Recept följer jag nästan aldrig, i alla fall inte när det gäller bröd. Jag klippte torkade mangoblad som jag köpt på Burkina Faso och la i. De ger lite syrlig smak. Det blev några valnötter också och solrosfrön. När jag har tid, brukar jag rosta dem lätt i en stekpanna. Det blir allra godast. Sedan använde jag varmluftsugnen. Det är det som blir bäst, när man gör småbröd...har jag just kommit på. Men det kanske ni kära läsare, visste sedan länge?

torsdag 22 april 2010

Mer vårtecken?


På vägen mot jobbet idag är det fortfarande snålblåst. Men ändå. Det börjar faktiskt grönska lite, lite grann och småfåglarna är pigga och trotsar kylan. Jag går fort vidare och håller värmen.

onsdag 21 april 2010

Vårtecken?


Meh!! Vad är det här, tänkte jag på min väg till jobbet. Det var inte regn och inte aska. Det var s-n-ö...
Det var friska vindar om kinderna, just så som vårvindar brukar vara.

lördag 17 april 2010

Laga mat


Ibland trollar jag med knäna. Det är när jag inte alls vet vad vi ska äta, utan bara tar vad som finns. Det händer att det blir gott och då brukar jag skriva ner vad det var. Igår hittade jag de små lapparna. Kanske dags att prova igen och se om ”recepten” håller för att göras en gång till? Jag är inte helt säker.

torsdag 15 april 2010

Vårtecken


Häromdagen var det precis så där som det är när det är vår. Det var kallt i skuggan, men solen värmde. Istället för att sätta på mig vantarna, satte jag mig på vantarna och vände blicken mot skyn. Och tussilagona log.

onsdag 14 april 2010

Grattis Karin och Lennart!


Rätt svar i frågan i förra inlägget var trappan ner från S:t Eriksbron. Det svaret kom också från Karin och Lennart som dessutom var först! Eva H-höjden svarade likadant, men dock lite senare. En vinst går till Karin och ett litet tröstpris till Eva. (maila mig din adress) Grattis till er! Och tack till er andra som gjorde ett gott försök.
Här är bron från Kungsholmssidan. Det är några veckor sedan bara. Kommer ni ihåg att då låg det is i kanalen?

söndag 11 april 2010

Var är vi nu?


Ibland upptäcker man nya ställen, som man inte sett förut. Fast man bott i stan hur länge som helst. Den här trappan var ny för mig.
Var tror ni att den här bilden är tagen? Vill ni gissa, så gör det! Ett litet hemligt pris ska vinnaren, den som kommer närmast, få. Ni som jag redan visat bilden för, kan tyvärr inte vara med. I alla fall inte denna gång. Jag ska tänka mig för till nästa tävling.

fredag 9 april 2010

Efter påsk



Så här blev våra ägg. Nu hittade vi inte snörlådan och då blev det som ni ser lite svagare mönster. Men ändå. Det blir rena reservagetekniken, dvs dillen har gjort så färgen från lökskalen inte kommit åt. Man behöver kanske inte vänta så länge som till nästa påsk för att göra färgade ägg...

söndag 4 april 2010

Fåglar på tyg


Förra sommaren var jag på kurs i textiltryck på Gamleby folkhögskola tillsammans med kompisen och kollegan Cilla. Det var kul! De här små fåglarna var från början en mycket liten skiss ritad med en tunn svart penna. Vi kopierade dubbelt, så linjerna blev tjockare. Sedan förde vi över det på ett plastat papper som belystes i mörkrum. Nu har jag glömt vad det hette (fotoemulgering kanske?) och hur bilden egentligen sedan kunde hamna på ramen. Men så blev det i alla fall. Och så var det ”bara” att börja trycka. När vi verkligen började komma igång, var kursen slut. Det var en givande vecka för vi hade en mycket bra lärare, Barbro Hultgren.
Om ni skrållar ner på länken kan ni se lite grann av vad vi gjorde.

torsdag 1 april 2010

Glad påsk!


Det blev bråttom att göra påskkort. Fram med papper och pennor! Och hur var nu motiven på påsken...? När tömmer brevlådan? Och var finns närmsta? Finns posten kvar? Glad post?
Det blir de två nära, kära på 90+ som får varsitt. Ni andra har ju datorer. Och eftersom ni har den här bloggen som bokmärke kommer ni nu snart att läsa:
Glad påsk!
önskar er nya bloggvän