måndag 29 november 2010

Julgransbygget på Skeppsbron, del 4 (sista delen)



Så där ja! Då var äntligen de sista barren på plats och granen är nu klädd med stora pepparkakor och ljusslingor. Snön har kommit och vindarna är bitande kalla. Det är helt enkelt vinter och det går inte att ta miste på att det snart är jul.

måndag 22 november 2010

Julgransbygget, del 3



Julgransbygget på Skeppsbron fortsätter. Nu är den nästan färdig och snön yr i luften. Nollgradigt.

lördag 20 november 2010

I väntan på kylan



Det börjar bli kallare nu. Snart är det inga blad kvar på cypresserna och jag sveper in mig i varmare tröjor. Även Peter Lindes fina commedianter tycks frysa. Om ni tittar noga ser ni att någon satt byxor på mannen. Det är allt lite omtanke, det.

torsdag 18 november 2010

Här går hon!



Är det inte läge att vi skänker en tanke åt Emmeline Pankhurst?
Det är just idag 100 år sedan ”den svarta fredagen” i London, då hundratals kvinnor arresterades och misshandlades av polisen efter en demonstration, som urartat. De stred för kvinnlig rösträtt. Men det skulle dröja 8 år till innan de fick det. Och i Sverige fick vi vänta ytterligare tre år till. Tänk så självklart vi tycker det är nu! Tack Emmeline Pankhurst och alla ni andra som var med då.

tisdag 16 november 2010

Det ska vi fira



Idag passar det bra med en tårtbild. Vi här på bloggredaktionen framför våra hjärtligaste gratulationer till alla som fyller år idag, särskilt till en alldeles speciell. Grattis!

måndag 15 november 2010

Julgransbygget fortsätter!



Det är en riktigt mörk novemberdag idag med regn och några plusgrader. Jag ställer mig vid Drakens gränd och tar ett kort. Det går fort.
Nu börjar julgranen vid Skeppsbron ta form. Stjärnan är i topp, men ännu saknas några barr. Det tar tid att bygga en julgran.

lördag 13 november 2010

Nu har snöbären slagit ut



Nu är tiden mellan höst och vinter. Vilsamt på sätt och vis. Men jag är inte mycket för det där med snö. Det är så kallt och blött. Däremot tycker jag mycket om buskar som bär ”snö”. Snöbär, ni vet.

måndag 8 november 2010

Julgransbygge på Skeppsbron idag!



Så här bygger man en julgran.

Tag först en stor, lång och tjock pinne, typ grangren.
Borra hål hela vägen längs pinnen, lite snett.
Tag andra mindre gröna grangrenar och sätt in dem i de borrade hålen.
Efter lagom lång tid är granen färdig.
Dekorera med kulor och fäst en stjärna i toppen.
Klart!

torsdag 4 november 2010

Alla helgons dag


Nu är det snart Alla helgons dag. Därför tyckte jag den här bilden, som en gång varit införd i Hemmets Journal, passade bra.
Vem är ditt helgon?