söndag 29 maj 2011

O´Bama och jag



Vi har varit på Irland. Det har presidenten också, vilket visade sig lite varstans i Dublin.
Obama landade i, som de sa på tv, ”the real Ireland” för det regnade och var ordentligt blåsigt. Michelles frisyr blev ostyrig och Baracks kostymbyxor fladdrade. Michelle försökte förgäves lägga håret tillrätta.
Vi låg på ett hotellrum i Dublin i väntan på att checka ut. Regnet smattrade mot rutorna.
Det är det närmaste jag har varit en amerikansk president.

fredag 20 maj 2011

Lika och ändå såå olika



Har ni sett så lika!?

Det är bara det att den ena är en ansiktskräm och den andra norsk mesost.
Mesost på kinderna och härlig krämig anti-ryncle-system på mackan? Nej, risken att man tar fel bedömmer jag som mycket liten.

tisdag 17 maj 2011

En namnsdagshälsning från förr



Det är visserligen Norges syttende mai idag, men det firade jag ju förra året.
Idag firar vi Rebecca som har namnsdag och det med denna lilla sköra papperslapp. Det är min 9-åriga morfar som gjort ett gratulationskort till sin farmor Rebecca. Hon kom någon gång på 1840-talet till Karlskrona från London. Det berättas att hon stod där på torget, tittade sig runt omkring och frågade: - But where is the town?
Även då var London större än Karlskrona.

torsdag 12 maj 2011

En fladdermus på kudden


Igår frågade Christina om det var en fladdermus som låg på kvinnans kudde. Det var det.
Det var ju inte en bild ur mitt eget liv, men jag letade upp den Hemmets Journal där den varit införd. Den här läsaren och hennes man hade lagt sig för kvällen. Hon hade just somnat in då hon kände att något rörde sig på kudden. Hon kände med handen . Det var något ludet. Hon skrek och mannen undrade vad som stod på. Sedan visade det sig att det fanns ytterligare en fladdermus i rummet.

I min gudmors hus på landet bodde det många fladdermöss på vinden. Det var viktigt att man såg till att inte några kom in i rummen. Ändå var det en dag, en liten rackare som hade lagt sig under diskbaljan. Där låg den och flämtade och svettades, för diskvattnet var varmt. Men den överlevde som tur var. De är ju fridlysta.

onsdag 11 maj 2011

Uppföljning av utställningen



Så här blev bilderna.
Det är roligt att ha utställnig och att samla ihop sig. Dessutom var det så kul med de som hade möjlighet att komma på vernissagen. En trevlig anspråkslös form att träffas på helt enkelt.

I morgon eftermiddag är det dags att plocka ner tavlorna.




Lillasyster och jag pratade konst. Eller var det kanske om något annat.... alltmedan flickorna sprang runt på parketten.
Kollegan Cilla är påpasslig och fotar.




Utsikten från galleriet är inte så dum.



Galleristen



Trapphuset är vackert på Engelbrektsgatan 19.

söndag 8 maj 2011

Nya matvanor på landet



Numera har den vanliga korvkiosken blivit den vanliga thaikiosken. Den dyker upp överallt där kokt och grillad korv med mycket över hela, stått förut. Så också på vårt landställe. Redan förra sommaren stod den där på hjul och thaiångorna spreds över nejden. Jag ska verkligen inte köpa thaimat, och i alla fall inte på landet av alla ställen! tänkte jag. DÅ.
Men saker och ting kan ändra sig.
Idag hade vi inte någon mat med oss. Krogen på torget serverade förra gången en ledsen pasta som inte var prisvärd och med detta i gott minne, kikade vi in i den lilla luckan på thaikiosken och beställde nr 12 o nr 16. Jag försäkrade mig om att det inte skulle vara starkt. Jag vill verkligen inte ha stark mat och brukar därför säga ”milt” i rädsla för att de ska missa det lilla ordet ”inte”. Men jag oroade mig förstås i onödan.
Det var överraskande gott. Mätta blev vi också. Och tänk vilka bra burkar vi fick att ha bär i sedan!