måndag 26 maj 2014

Samma vy som förut


Denna plats går jag ofta förbi. Jag gillar träd. Men en dag för några år sedan var det lilla trädet nedsågat och det var ingen rolig syn. Det kändes så fel. Jag förhastade mig och tyckte det var dumt gjort. Men då visste jag inte så mycket. 
Sedan när jag kontaktat Parkförvaltningen och frågat, fick jag veta att det var nödvändigt att ta bort trädet, för det var dött. De skulle plantera ett nytt. Det gjorde de också - och det tog sig.  Det kan du läsa om här.
Nu har det stått där i över tre år. Tack, Parkförvaltningen. 

onsdag 21 maj 2014

Fota i det gröna


Men vad ÄR det som ligger i gräset utanför jobbet?!! När jag går närmare ser jag att det är min kollega Karin som gör sin läxa till fotokursen. Hennes små fina modellerade figurer har äntligen fått komma ut i sommarvärmen. 
Jag ska också på kurs, men jag har ingen läxa. Hinner i alla fall ta två bilder, innan jag rusar iväg till terminens sista yogalektion. 



fredag 9 maj 2014

En majkväll


Våren och nästan sommarvärmen som varit i april, kom av sig när maj månad började. Det har blivit kallare nu och det kommer dröja ett tag innan stranden är full av badfolk. Det var bara några måsar som doppade sina stora simfötter. Solen höll på att gå ner och på andra sidan vattnet hade det redan blivit höst. (Fast inte på riktigt förstås.) 



måndag 5 maj 2014

På utställning



Det var först i helgen som jag upptäckte att Färgfabriken låg så nära oss. Åker man kommunalt är det bara att ta tunnelbanan till Liljeholmen och gå 5 minuter. (I Stockholm alltså) 
Miljön runt omkring är ganska ruffig och först kan man tro att man är på villovägar. Men det är bara att följa skyltarna. Här finns ett kafé också. Det känns som vi är någonstans långt bort. Ja, faktiskt nästan som utomlands. Varför gå över ån efter vatten när man kan ta bron hit? tänker vi.



På Färgfabriken pågår just nu utställningen ”Ledtrådar” av Carl Johan De Geer. Det visas ett flertal filmer och man skulle kunna sitta där i flera timmar och bara se hans intressanta filmer. Men efter några stycken korta räcker det för vår del och vi går därifrån tämligen uppiggade och med en något större arbetsglädje inombords. 

Utställningen pågår till 17 augusti.