måndag 26 april 2010

Min baksida


Jag tycker det är kul att baka. Det blir vad som faller mig in.
Igår blev det grahamsbullar. Recept följer jag nästan aldrig, i alla fall inte när det gäller bröd. Jag klippte torkade mangoblad som jag köpt på Burkina Faso och la i. De ger lite syrlig smak. Det blev några valnötter också och solrosfrön. När jag har tid, brukar jag rosta dem lätt i en stekpanna. Det blir allra godast. Sedan använde jag varmluftsugnen. Det är det som blir bäst, när man gör småbröd...har jag just kommit på. Men det kanske ni kära läsare, visste sedan länge?

7 kommentarer:

  1. Härlig bild!
    Så såg jag också ut i dag - fast jag bakade bullar med mest kornmjöl i. I vanlig ugn eftersom min varmluftsugn är saligen avsomnad.
    Margaretha

    SvaraRadera
  2. Nej du, jag vet inte mycket om bröd jag.... och nu när min dotter flyttat blir det väl aldrig nåt mer bak...
    Men det låter härligt det du gör!

    SvaraRadera
  3. Margaretha: Tack! Och välkommen hit till sidan!

    Eva H-höjden: Dottern kanske kan komma hem och visa dig?
    Ja, jag råkar tycka det nästan är ett "måste" för mig att emellanåt baka. Det är så basic på nåt vis.

    SvaraRadera
  4. Fin bild!
    Vi borde ta och baka en kaka, bröd eller annat någon dag, vore mysigt och så kan man t.ex. se film sen :)

    SvaraRadera
  5. Vill också va med å baka :´(
    Kul att ni kommer hit snart iaf!!
    Jättegullig bild.

    SvaraRadera
  6. Men hördu, varför inte stoppa in detta på receptsidan?
    Annars kanske vi ska ta bort de där flikarna.

    SvaraRadera
  7. Eddie: Tack :) Ja, det tycker jag vi gör!

    Annie: Tack :) Ja, det är klart det vore kul om du också var med. Men du är ju där uppe i norr! Vi kan väl baka flera gånger!?
    Jaha, du menar på receptsidan. Jag tyckte inte det där var något RIKTIGT recept... men små spontana idéer kanske man också kan ha där?

    SvaraRadera