lördag 31 december 2011

Mer än rätt gott med fel rött bär



Det blev inga bakade vanliga pepparkakor i år. Däremot har jag på kort tid gjort flera mjuka pepparkakor med lyckat resultat.
Det stod i receptet att man kunde ha i lingonsylt. Det hade vi ingen. Men i frysen hittade jag en påse lingon. Det borde funka. Jag tog fram en näve.

Det var i alla fall vad jag trodde jag gjorde. (Påsen var inte märkt)
När jag tittade närmare såg jag att det var vinbär, röda vinbär. Det går nog lika bra, tänkte jag. Och det gjorde det! Det blev faktiskt mer än gott. Man kan säga överraskande gott.
Det kan bli rätt fast det egentligen var fel. Så tror jag många maträtter kommit till.

Det här får bli årets sista inlägg.
Nu önskar jag er alla kära bloggläsare ett riktigt gott nytt år!

2 kommentarer:

  1. Säkert har många rätter blivit till därför att man blivit tvungen att improvisera.
    Jag tog fel på svarta vinbär och blåbär en gång när jag skulle göra blåbärssylt. Det blev hälften av var - och blev jättegott.
    Allt gott för det nya året!
    Margaretha

    SvaraRadera
  2. Margaretha:
    Aha, så DET kan bli gott ihop! Där ser man.

    Detsamma önskar jag dig!

    SvaraRadera