söndag 8 augusti 2010

En bok att glädjas åtPå landställen kan man hitta oväntade böcker.
En dag för många år sedan kom min mamma ut med den här. Den kan vara rolig att ha, sa hon. Och den har verkligen gett mig mycket glädje, denna kloka lilla bok med flyhänta illustrationer av Kerstin Thorvall. Man kan läsa ett kapitel här och ett där. Den är från 1960, men mycket är fortfarande aktuellt. Ett kapitel heter ”Måste vi?” och handlar om allt vi tror att vi måste. Vi gör lite olika saker nu och då, men fenomenet är detsamma. Kapitlet avslutas med: ”Till slut finns det bara tre saker som man verkligen måste för att överleva: Tro, hopp och älska - livet, människorna, kanske Gud”. Det skrev hon alltså för 50 år sedan.
Igår i en bokhandel fick jag syn på ”Gunnar gör mål” med bild och text av Kerstin Thorvall. Tio kronor. Vi köpte den förstås.

3 kommentarer:

  1. Kerstin Thorvall var en skön typ! Jag minns henne från min första tecknarmässa. ...och nu i sommar har jag lyssnat på Det mest förbjudna.

    SvaraRadera
  2. Eva H-höjden och Karin på FOX: Ja, Kerstin Thorvall skrev så bra! Och nu börjar jag gilla hennes bilder också. Mer än jag gjorde förut. Minns att hon var på Svenska Tecknares kansli en gång och berättade hur glädjefyllt hon tyckte det var att teckna. Inte som att skriva.

    SvaraRadera