onsdag 5 maj 2010
Middag i maj
Den här sidan är hämtad från ”Husmoderns Köksalmanack 1935”. Klicka på bilden så ser ni bättre. Boken håller knappt ihop, sidorna faller hit och dit och pappret är både sprött och gulnat. Man kan föreställa sig att det här var en mycket omtyckt och använd kokbok. Det är den på sätt och vis fortfarande. Även om jag kanske inte kommer ordna en bridgesupé, äta banan med kniv och gaffel eller använda Fly-tox med 100 % dödlighet mot malen. Men ändå. Boken är fortfarande givande. I alla fall för mig.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Det låter som en god meny, men knappt troligt att jag skulle klara av att fixa den på en timma.
SvaraRaderaKarin på FOX: Nä, inte jag heller! Bara att göra banansalladen skulle väl ta en halvtimme. Men det var tydligen viktigt även då att göra middagen fort, trots att de levde utan både tv eller bloggar.
SvaraRaderaJag tyckte det lät smaskigt och försökte bläddra för att läsa fortsättningen ;-)
SvaraRaderaEva H-höjden: He, he... då får du komma hit och bläddra!
SvaraRadera