fredag 27 januari 2012

En meny från förr



Nu har jag hittat en till vaxbok, en tidigare. Tydligen gick min mamma på kurs i matlagning och bakning mer än en gång. Den här är från 1944-45.
Ute i Europa var det krig och det var ransonering. Men se på den här menyn!

”Fiskturbaner m potatis
Skinkpastej m stekt pot.
bönkärvar m. champignonsås o sallad
Petitchoux krans m. glacefyllning
varm kola eller chokladsås.”

Och det här var inte enda gången. Jag förstår inte hur de kunde äta så mycket god mat. Det var Kalvfrikassé m ris och havreflarnstårta, Sjötunga à la Florentine m potatis och vaniljglace m mandelkrans. Hur är det möjligt? Eller var det det här de drömde om att laga?
Den här anteckningen är från 26 april 1945. Efter den finns inga recept eller menyer. Kanske var kursen slut.
Två veckor senare kom Freden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar