söndag 8 januari 2012
Såhär bakar jag bröd, del 2
När bröden är färdigjästa är det dags att sätta in dem i ugnen.
Där ska de vara (som min pappa brukade säga) ”i erforderlig tid i lagom varm ugn”.
Och efter ett tag är de klara.
Ta-dam!!
Det blir för det mesta gott. Och åtminstone har mitt brödbak blivit bra mycket godare med åren. De första bröden jag gjorde var faktiskt inget vidare. Men jag fortsatte ändå. För det är det där basala i att baka sitt eget bröd som jag tycker så mycket om. Att baka sitt bröd för att man helt enkelt inte har något hemma. Så som man gjort i alla tider, världen över.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Ser gott ut!
SvaraRaderaDet är något särskilt med att kunna med bara några få ingredienser få till god och nyttig mat. Just den basala aspekten gör det så speciellt.
Margaretha
som snart skjutsar
in brödet i ugnen
som ska ätas till
middags soppan