onsdag 2 juni 2010

”Smaka på Norrland”


Vi har varit långt utanför tullarna. Till och med så långt som till Sundsvall. Där har vi firat att Annie gått 3 år på Mittuniversitetet, där hon läst Grafisk design och kommunikation med inriktning på förpackningsdesign. Nu, t o m fredag pågår elevernas slututställning, ”Smaka på Norrland” på Kulturmagasinet i Sundsvall, där deras examensprojekt visas.

Här har Annie dukat upp sitt utställningsbord. Till vänster om tallriken ligger en förpackning ostconfiture, som är ett marmeladliknande tillbehör till ostbrickan. Nektar att dricka till. Produkterna som hon jobbat med är från Örtagård Öst, där Bengt-Johnny och Jan-Anders driver en gård med äkta, goda varor.

Längst fram står ett butikställ för ostconfiture-förpackningarna. Hon har klippt och skurit och klistrat och gjort om och hittat på nya lösningar och så vidare. Som är det är när man ska hitta lösningar. Det tar sin tid.

Mycket folk var det på vernissagen i måndags.

Här vill Surströmmingsakademien veta mer. Annie förklarar.

Nästa dag efter att Annie gjort sin utmärkta presentation, blev vi alla så här glada. Och stolta!

9 kommentarer:

 1. Aha. Vad roligt. Och stoltigt för ma, pa och bror. Undrade över den ovanligt långa rymdtystnaden, Nu fattar jag.
  Skön och underbar försommar till er allihop!

  SvaraRadera
 2. Åh, vad härligt! Förpackningsdesign har länge varit ett eftersatt område. På Matton fanns så många exempel på hur en dålig förpackning tar död på produkten. Då tänkte jag på hur kul det hade varit att satsa på den inriktningen om jag varit ung och i början av att göra ett val.
  All lyckönskan till Annie från Katten-Ulla

  SvaraRadera
 3. Måste tillägga: Jättefint jobb!

  SvaraRadera
 4. Ja det där vill man genast smaka på!

  SvaraRadera
 5. Elisabet: Tack det samma! Ja, det är så kul att det gick så bra.
  Är du mer intresserad kan du klicka på Annies namn och sedan längst ner på den sidan på PDF där man kan läsa om hur hon tänkte när hon gjorde sitt jobb.De skulle göra minst två produkter, men hon tyckte det var så roligt att hon inte kunde låta bli att göra sju!

  Ulla: Tack, jag ska framföra det till henne. (om hon inte redan läst det på bloggen här)

  Eva H-höjden: Då får du ta och åka norröver, eller hitta produkterna där de säljs här i stan. :)

  SvaraRadera
 6. Tack för kommentarerna :)

  SvaraRadera
 7. Och jag som trodde att dubbelnamnsbröderna var på låtsas! De måste vara jätteglada för den fina förpackningsdesignen. Hoppas få se det på ett Konsum nära mig!

  SvaraRadera
 8. Bravo à Tous!je suis ravi de pouvoir admirer toute la famille...tout va bien ici en France & je serai la semaine prochaine au 50 ème Festival de film d'animation d'Annecy! Virgile viendra de Stockholm!

  SvaraRadera
 9. Karin på FOX: De finns på riktigt. Tydligen supertrevliga och mycket kreativa. Ja, gärna på Konsum. Det vore kul!

  Hugues: Merci! :) Lycka till med filmfestivalen!

  SvaraRadera