söndag 1 augusti 2010

Ett riktigt brevPå sommaren brukar jag skriva några riktiga brev. Jag menar när man tar fram brevpapper och kuvert, penna och frimärke. Har man inga kuvert går det lika bra att vika ett. Det brukar jag göra. Ibland får man svar! Vänner som också tycker det är ovant att skriva och som precis som jag undrar varför man inte gör det oftare. Ja, varför inte?

Jag hittade det här gamla brevet från 1926. Min mamma hade haft mässlingen men är nu på bättringsvägen. Hennes farmor skriver till sin svärdotter, min mormor. De skrev ibland flera gånger i veckan och det hände att breven gick omlott. Vilket de också kommenterade.

Det är så bra med mail och sms. Jag använder det ofta. Men riktiga brev är det något speciellt med. Det tar längre tid innan det kommer fram, men allt behöver kanske inte komma fram så fort. Riktiga brev kommer bli något exklusivt.

4 kommentarer:

 1. Pappersbrev är beständiga. Våra mejl, bloggar och Facebookinlägg är som maskrosfrön flygande i vinden. Idag har jag slängt en massa inspelade VHS-filmer, som enligt etiketterna var jullovs-morgon-barnprogram. Hoppas jag inte slängt något vi filmat själva när barnen var små.

  SvaraRadera
 2. Riktiga brev är något speciellt.
  Jag och några gamla vänner, som bor lååångt bort, började med att skriva julbrev för några år sedan. Det är så roligt.
  Det känns lite lyxigt/spännande att hålla breven en liten stund innan man öppnar och läser.

  Ha det gott!

  SvaraRadera
 3. Håller med, verkligen helt annorlunda med papper! Jag skickade ett riktigt brev till Gotland igår :)

  SvaraRadera
 4. Karin på Fox: Ja, precis som maskrosfrön i vinden. Men inte pappersbrev inte!

  Ting o Tankar: Vad trevligt med julbrev! De ska man väl börja skriva i början av dec. Det brukar ju alltid bli så stressigt med det där med julhälsningarna.

  Eddie:Kul! :)

  SvaraRadera