torsdag 12 maj 2011

En fladdermus på kudden


Igår frågade Christina om det var en fladdermus som låg på kvinnans kudde. Det var det.
Det var ju inte en bild ur mitt eget liv, men jag letade upp den Hemmets Journal där den varit införd. Den här läsaren och hennes man hade lagt sig för kvällen. Hon hade just somnat in då hon kände att något rörde sig på kudden. Hon kände med handen . Det var något ludet. Hon skrek och mannen undrade vad som stod på. Sedan visade det sig att det fanns ytterligare en fladdermus i rummet.

I min gudmors hus på landet bodde det många fladdermöss på vinden. Det var viktigt att man såg till att inte några kom in i rummen. Ändå var det en dag, en liten rackare som hade lagt sig under diskbaljan. Där låg den och flämtade och svettades, för diskvattnet var varmt. Men den överlevde som tur var. De är ju fridlysta.

4 kommentarer:

 1. Sött, men så rädd jag skulle bli om jag råkade ut för detta.
  Jag föredrar fladdermöss flyga förbi mej utomhus i skymningen som snabba skuggor. Det är lite läckert och på behörigt avstånd...

  SvaraRadera
 2. Jag har haft en inne en natt för några år se'n. Problemet var att få tag på katten som blev galen - och eftersom jag hade dropp, och ingen droppställning, sprang jag runt som frihetsgudinnan med en arm över huvuvudet och öppnade alla fönster medan jag försökte få ut katten genom dörren och fladdermusen genom fönstret. Det måste ha varit en syn!
  Margaretha
  som tycker fladdermöss
  är söta, men håller med
  Viola om att de gör sig
  bäst ute

  SvaraRadera
 3. Precis så där hade jag också sett ut om jag hade upptäckt en fladdermus utan att vara beredd på det ;-)

  SvaraRadera
 4. Viola: Jag håller med. De är häftiga utomhus och så snabba!

  em: Det är sånt man kan få illustrera ibland. Ja, vilken syn! Som frihetsgudinnan, ha ha!

  Christina: Jag försökte leva mig in i det. Och lyckades tydligen :)

  SvaraRadera