torsdag 18 augusti 2011

Trendiga sommardagarHäromdagen hörde jag på radio, att det trendigaste 2011 är att ha långtråkigt. Vad man nu menar med det. Det låter ju tråkigare än vad jag tror det är menat. Men det är väl att inte ha en massa aktiviteter inbokade, att ha en tom kalender helt enkelt.

Det var på sätt och vis just långtråkigt det var de där dagarna tidigare i sommar, när det bara var jag hemma och jag inte hade några åtaganden alls, inte ens semesteråtaganden. Jag kunde lojt sitta på balkongen, vilket jag också gjorde, och teckna och läsa. Eller bara sitta där och känna att det var okey ändå. Det var inte så lätt som det låter. Men man FÅR sitta och stirra på gårdsträdet utan att ha en tvättmaskin igång samtidigt. Har jag hört någonstans.
Det är bra att ha det lite segt och långtråkigt emellanåt. Men inte är det något nytt.
Tänk, ibland vet man inte hur trendig man är.

2 kommentarer:

 1. Vet inte hur jag ska tolka det där - jag har aldrig tråkigt, men jag har sällan något inbokat.
  Men menar man att det är nyttigt att inte vara uppe i varv hela tiden, så håller jag med utan förbehåll. I synnerhet för ungar tror jag att det är nödvändigt att inte ha varenda dag fylld med aktiviter efter skolan. Men barn som är vana att roa sig själva har sällan tråkigt.
  Margaretha
  mästare i att
  göra ingenting

  SvaraRadera
 2. margaretha:
  Nä, tråkigt behöver man ju inte alls ha bara för att man har långtråkigt i betydelsen ”inte uppbokad tid”.
  Att göra ingenting med gott samvete, DET är inte lätt. Men bra om man kan!

  SvaraRadera